Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Pedijatrija

Pre pedesetak godina pedijatrija u Valjevu doživljava svoje začetke. Prvi pedijatar u ovom gradu bio je Dr Rajko Nenadić, koji je kratko radio u Valjevu.

 

Načelnik: dr Svetlana Pavlović

Glavna sestra: Marijana Pavlović, VMS

Dolaskom Dr Vlajka Đurovića za upravnika bolnice formiraju se odeljenja, među njima i Dečje. Šef odeljenja bila je Dr Mina Mihaljuk. Istovremeno je formiran i Dečji dispanzer u kome je prvi pedijatar i šef bila Dr Jelena Pantić. Celu službu u to vreme nosila su 2-3 pedijatra i lekara sekundarca nekoliko medicinskih sestara i negovateljica, a samo odeljenje imalo je 77 postelja uvek punih dece obolele od veoma teških, srećom danas retkih bolesti.

Godine koje su prolazile donele su nove ljude-pedijatre, pedijatrijske sestre, donele su više puta reorganizovanu službu.

 

Dečje odeljenje ima 17 postelja, a raspolaže i posteljama za majke pratilje koje plaćaju boravak u bolnici ako im je dete starije od godinu dana. Prisustvo majke olakšava malim pacijentima lečenje u bolnici i smanjuje hospitalizam.

Odeljenje radi neprekidno 24h sa uvek prisutnim pedijatrom koji obezbeđuje hitnu, poluintenzivnu i standardnu bolničku zdravstvenu zaštitu za decu do 18 godina, koja su na redovnom školovanju.

Godišnje se na našem odeljenju hospitalizuje oko 900 pacijenata kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje predviđeno za sekundarni nivo pedijatrijske zdravstvene zaštite. Odeljenje poseduje najneophodniju opremu za rad, a u dijagnostici se koristi savremena oprema bolnice.

 

Na odeljenju radi šest pedijatara i po jedan specijalista  kardiologije, pulmologije i nefrologije, i 14 medicinskih sestara.

Kardiološka ambulanta radi ponedeljkom od 10h.

Iz dečje kardiologije se obavlja kompletna neinvazivna dijagnostika: klinički pregled, EKG, ehokardiografski pregled, bolter monitoring EKG-a i krvnog pritiska, kao i funkcionalna ispitivanja srca (Titl table test i Ergo test). U mogućnosti smo da na adekvatan način, po svetskim standardima, pratimo uticaj sporta na razvoj srca kod dece.

Pulmološka ambulanta radi sredom od 9h, a pregledi se zakazuju svakog desetog dana u mesecu na broj telefona 295-205.

U okviru pulmoloških ispitivanja rade se alergo testovi u alergološkoj ambulanti, laboratorijske analize i spirometrija na Grudnom odeljenju.

Nefrološka ambulanta radi četvrtkom od 9h.

Za nefrološka ispitivanja koristi se savremena dijagnostika Zdravstvenog centra. Ultrazvučni pregledi trbuha i mokraćnog sistema za decu rade se utorkom i petkom od 7,30 do 9h u poluintenzivnoj nezi hirurškog bloka.

 

Edukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

11. jul 2019.
Obaveštenje o obnavljanju licenci - (preuzmite PDF)

8. jul 2019.
Interni oglas za specijalizacije- (preuzmite PDF)

17. maj 2019.
Izborna skupština Podružnice SLD Valjevo - (preuzmite PDF)

12. april 2019.
Obaveštenje o obaveznom vršenju obdukcije kao posebne mere utvrđivanja vremena i uzroka smrti umrlih lica - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

24. april 2019.
"Preddijabetes i metabolički sindrom kao važni nezavisni faktori kardiovaskularnog rizika" i "Respiratorna oboljenja u dečjem uzrastu".
detaljnije

4. april 2019.
Predavanje "Rezilijentnost zdravstvenih radnika"
detaljnije

28. mart 2019.
Aktivnosti medicinske sestre u savetovalištu za dijabetes"Dekubitus, prevencija, lečenje".
detaljnije

27. decembar 2018.
Menadžment ličnog i profesionalnog uspeha
detaljnije

21. decembar 2018.
Aktuelni standardi u primeni periferne intravenske terapije
detaljnije

14. decembar 2018.
Od masovnih nezaraznih do retkih reumatskih bolesti - izazovi za reumatologe
detaljnije

16. novembar 2018.
Od masovnih nezaraznnih do retkih reumatskih bolesti - izazovi za reumatologe
detaljnije

22. oktobar 2018.
Neverbalna komunikacija u zdravstvu
detaljnije

09. oktobar 2018.
Adekvatan pristup pacijentima sa dislipidemijom i visokim kardiovaskularnim rizikom
detaljnije
Pozivnica
preuzmite
 


ZC

ZC

ZC


ZC