Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Završena kompletna rekonstrukcija zgrade

Završetkom postavljanja termoizolacione fasade na zgradu u kojoj se nalaze odeljenja Pedijatrije i Neurologije kompletno su završeni građevinski radovi na ovom objektu Opšte bolnice Valjevo. Ovom prilikom podsećamo da je odeljenje Neurologije obnovljeno zahvaljujući Fondaciji “Blic”, a da je sredstva za obnovu Pedijatrije donirao Matija Nastasić. Termoizolaciona fasada na kompletnoj zgradi je donacija G.P. “Greda”.

Zoran Stanković, vlasnik G.P. “Greda”, sa zadovoljstvom je konstatovao da su u skladu sa ugovorom o donaciji uspešno okončani građevinski radovi na postavljanju termoizolacione fasade na zgradi u kojoj su smeštena odeljenja Pedijatrije i Neurologije. Vrednost radova je oko dva miliona dinara i urađeni su za 35 dana.

- Ovim radovima smo dobili jedan kvalitetan objekat pre svega u energetskom smislu imamo jedan objekat visokog energetskog kapaciteta gde ćemo imati bitno kvalitetnije održavanje. U ovim uslovima će u zimskom period biti znatno manji utrošak energenata,a u letnjem će biti bolja izolacija zbog hlađenja. Na ovaj način je objekat zaštićen i od ostalih vremenskih uticaja i sigurno mu je produžen vek trajanja – rekao je Zoran Stanković, uz želju da u ovako sređenom objektu, i pacijenti i zaposleni imaju prijatniju atmosferu i bolje uslove za rad. Stanković je još rekao da je ubeđen da je ova donacija stigla u prave ruke i da će koristiti pored opšte društvene zajednice najpre imati najranjiviji deo populacije, a to su bolesni i medicinsko osoblje koje ovde radi.

Dragomir Petrović je predočio tehničke detalje radova termoizolacije jer su ispoštovani svi standardi koji važe za energetsku efikasnost objekata. Osim fasade rađeni su i dodatni limarski radovi koji doprinose boljoj zaštiti i izolaciji objekta starog više decenija. Principima energetske efikasnosti uz novu termoizolacionu fasadu biće omogućena ušteda energenata i do 30%. Površina same fasade je 950 kvadrata.

V.d. direktor dr Zoran Đurić zahvalio se G.P. “Greda” i gospodinu Stankoviću na donaciji kojom je završena kompletna rekonstrukcija objekta.

- Što se tiče ovog objekta završeni su svi građevinski radovi i nadam seda ćemo uskoro moći da pređemo i na druge objekte i da će se i tu pojaviti donatori koji će nam pomoći. Zahvaljujući ljudima dobre volje imamo obnovljena odeljenja i uslove za pacijente kakvi dolikuju vremenu u kome živimo – rekao je dr Đurić.

Govoreći o planovima, v.d. direktor OB Valjevo, dr Đurić je istakao da je sledeći prioritetni objekat za rekonstrukciju zgrada pored obnovljene i u njoj su smeštene službe Onkologije sa palijativnom negom i Centar za rehabilitaciju.

- Dobra vest je da nas je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima stavila među prioritetne ustanove i svi objekti Opšte bolnice će biti rekonstruisani. Kolika će to biti sredstva i da li će ih biti za kompletnu rekonstrukciju to ćemo videti nakon urađenog projekta i nakon opredeljenih sredstava. To je svakako dobra vest da će zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i Vladi Republike Srbije biti omogućena rekonstrukcija objekata – naveo je dr Đurić, dodajući da je na nama da uradimo projekte rekonstrukcije i ovom prilikom se zahvalio gradu Valjevu koji je izdvojio sredstva za izradu projekta. Nakon izrade projekta znaće se tačno koliko je novca potrebno, a tek nakon opredeljenih sredstava će se tačno znati kada i koliko će moći da se uradi na rekonstrukciji.

Fasada hirurškog bloka je jedan od prioritetnih zadataka za uređenje, a svakako i godinama se pominje kao neophodna topla veza između objekata.

- U projektu rekonstrukcije ukoliko bude sredstava predviđeno je da postoji topla veza između Neurologije i zgrade Fizikalne medicine sa svim veznim jedinicama bi objekti nadzemnim putem bili povezani sa zgradom hirurškog bloka. Što se tiče klimatizacije trenutno se rešavaju nabavke za dečiju hirurgiju i Patologiju, a postoji i pet doniranih klima. Treba skrenuti pažnju da je i elektro instalacija dosta stara i da klima uređaji ne mogu biti svuda postavljeni iz tog razloga. Kada dođe do sveobuhvatne rekonstrukcije u planu je i centralna klimatizacija kako hirurškog bloka tako i drugih delova ustanove. Postojeća centralna klima je remontovana na Grudnom i u delu hirurškog bloka, dok je u drugom zbog stanja u kom se nalazi nemoguć remont – naveo je dr Đurić.

 

Obaveštenja za zaposlene

27. jul 2018.
Interni konkurs za specijalizaciju
detaljnije

27. jul 2018.
Interni konkurs za specijalizaciju
detaljnije

26. jul 2018.
Obaveštenje
detaljnijeZC Valjevo

Edukativni centar

27. jul 2018.
Enterokolitis izazvan klostridijom
detaljnije 


ZC

ZC

ZC


ZC