Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Sportski duh za bolnicu

Sportski klubovi koji su nedavno uspešno organizovali manifestaciju pod nazivom “Revija borilačkih veština”, tokom događaja, u skaldu sa sportskim duhom, su sakupili dobrovoljni prihod i donirali ga Opštoj bolnici Valjevo. Od tih sredstava, ukupno 45 300 dinara, nabavljeno je 18 uređaja za merenje hipertenzije. V. d. direktor OB Valjevo, dr Zoran Đurić, naglasio je da ova akcija zavređuje svaku pažnju jer pokazuje pravi sportski duh za opšte dobro, a zahvaljujući se svim učesnicima, klubovima borilačkih veština, pozvao je i ostale sportske klubove da slede primer.

- Osim ove donatorske akcije, preduzimamo mnoge aktivnosti na prikupljanju značajnih donatorskih sredstava. U najavi je u bližoj budućnosti još par značajnih donacija i njih ćemo kao i do sada na isti način sprovesti, a to je da se od sredstva nabavljaju neophodni uređaji i aparati. Mogu da najavim da je u pitanju znatno visoka donacija u iznosu od oko 50 hiljada evra i biće nabavljeno više aparata za Opštu bolnicu Valjevo – rekao je v.d. direktora OB Valjevo dr Zoran Đurić. Dr Dušan Ružičić internista i aktivni sportisata je u ime Interne službe OB Valjevo, izrazio zahvalnost RK “Mladost” i ostalim organizatorima koji su osmislili manifestaciju koja promoviše sport i zdrav način života.

- Oblast kojom se bavim, kardiologija, se najpre zalaže za bavljenje sportom, kroz prevenciju, a kasnije i za rehabilitaciju u lečenju kardiovaskularnih oboljenja. Obzirom da kardiološka paleta bolesti zauzima epidemijski karakter tako da bih i ličnim primerom pozvao sve mlade ljudi da se priključe i da popularišemo jedan vid sporta i zdrav način života kakvi su bazični sportovi gde spada i rvanje kojim se bavim. Uz zahvalnost u ime svoje službe jer sam neka spona između rada u zdravstvu i bavljenja sportom, želeo bih da se zahvalim na entuzijazmu i organizaciji RK “Mladost” i BK “Metalac” i ostalima koji su uzeli učešće i pomogli da svakodnevna lekarska praksa u nezi i lečenju bolesnika bude lakša upotrebom uređaja za merenje hipertenzije koji su svakako potrebni – rekao je dr Ružičić.

Isped RK “Mladost”, Marko Jovanović je povodom lepog povoda, uručenja aparata za merenje hipertenzije, iskoristio priliku da se zahvali svim građanima koji su došli na Reviju borilačkih sportova i dali dobrovoljan prilog.

- Meni je veliko zadovoljstvo što je veliki broj klubova učestvovao i ovom prilikom bih najavio da će ova revija postati reodvna, a nadam se da će prerasti u lepu tradiciju. Očekujem već na leto veliku reviju na otvorenom – rekao je Marko Jovanović.

Zarija Andrić isped bokserskog kluba takođe je podelio zadovoljstvo što je i njegov klub učestvovao u ovoj manifestaciji uz nadu da će se ovakva dobra praksa nastaviti, posebno što je imala i donatorsku notu za zadavstvo.

- Zahvaljujem se svima koji su došli u velikom broju, a hala je bila puna kao nekada kada je “Metalac” boksovao u prvoj ligi. Simbolična donacija je u skaldu sa teškim vremenima u kojima smo, a ovo je ujedno bila i promocija borilačkih sportova gde smo deci i njihovim roditeljima prikazivali neku od plemenitih veština. Deca treba da se opredele za neki sport jer će tako postati zdraviji i humaniji i odgovorniji – rekao je Zarija Andrić.

 

Obaveštenja za zaposlene

12. april 2019.
Obaveštenje o obaveznom vršenju obdukcije kao posebne mere utvrđivanja vremena i uzroka smrti umrlih lica - (preuzmite PDF)

03. april 2019.
Praznici - (preuzmite PDF)

19. mart 2019.
Odluka o stavljanju van snage Odluke OBV-02-74 - (preuzmite PDF)

14. februar 2019.
Obaveštenje o isplati zarada za prvi deo februara - (preuzmite PDF)

8. februar 2019.
Određuje se zabrana poseta pacijentima u Opštoj bolnici Valjevo - (preuzmite PDF)ZC Valjevo

Edukativni centar

24. april 2019.
"Preddijabetes i metabolički sindrom kao važni nezavisni faktori kardiovaskularnog rizika" i "Respiratorna oboljenja u dečjem uzrastu".
detaljnije

4. april 2019.
Predavanje "Rezilijentnost zdravstvenih radnika"
detaljnije

28. mart 2019.
Aktivnosti medicinske sestre u savetovalištu za dijabetes"Dekubitus, prevencija, lečenje".
detaljnije

27. decembar 2018.
Menadžment ličnog i profesionalnog uspeha
detaljnije

21. decembar 2018.
Aktuelni standardi u primeni periferne intravenske terapije
detaljnije

14. decembar 2018.
Od masovnih nezaraznih do retkih reumatskih bolesti - izazovi za reumatologe
detaljnije

16. novembar 2018.
Od masovnih nezaraznnih do retkih reumatskih bolesti - izazovi za reumatologe
detaljnije

22. oktobar 2018.
Neverbalna komunikacija u zdravstvu
detaljnije

09. oktobar 2018.
Adekvatan pristup pacijentima sa dislipidemijom i visokim kardiovaskularnim rizikom
detaljnije
Pozivnica
preuzmite 


ZC

ZC

ZC


ZC