Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Za više rađanja beba

Iz Centra za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo do sada je rođeno 371 beba. Ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku, prof. dr Slavica Đukić Dejanović je tokom zvanične posete Valjevu izrazila želju da poseti Centar za vantelesnu oplodnju i uveri se u borbu za potomstvo koju vode u malom timu ovog odseka Opšte bolnice Valjevo. Prilika za obilazak Opšte bolnice Valjevo i Centra za vantelesnu oplodnju jesu i sredstva koja je Ministarstvo odobrilo Gradu za nabavku novog uređaja za VTO centar Opšte bolnice Valjevo. Šef odseka za BMPO, dr Branko Budimirović, uputio je delegaciju u trenutne aktivnosti Centra kojim rukovodi.
- Pacijent nakon dobijanja rešenja komisije ima pravo da bira između 12 privatnih i ostalih državnih centara koji se bave biopotpomognutom oplodnjom, tako da je to sada jedna opšta konkurencija i svako ima pravo da bira ko je kvalitetniji. Mi i dalje imamo veliku zainteresovanost i gužvu i nismo realno osetili privatnu praksu kojoj je omogućeno da obavlja vantelesnu oplodnju za parove preko RFZO-a. Zvanično još uvek nemamo listu čekanja, ali se borimo – rekao je dr Budimirović.

Ministarka Đukić Dejanović je istakla da ne sumnja u kvalitet rada prvog Centra za BMPO pri jednoj sekundarnoj ustanovi tipa Opšte bolnice i izrazila nadu da će se osim kvalitetnog rada i velikog entuzijazma pojačati i neophodan stručni kadar zbog konkurentnosti.

- Imate dosta entuzijama, znanja, volje i svega dovoljno za uspeh. Ne krijem da sam ja, prosto kao lekar i stručnjak, slaba na Valjevo, jer sjajni ste lekari i u drugim segmentima. Biomedicinski potpomognuta oplodnja me posebno sada naravno interesuje i nekako sam ponosna zajedno sa Vama – rekla je prof.dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku i ovom prilikom obećala da će aktivno pomoći nabavku još dodatne opreme koja nedostaje Centru za postizanje većih rezultata koji se ogledaju u većem rađanju beba.

Što se tiče aktuelnosti na zakonodavnom polju koje olakšavaju parovima da dođu do potomstva, u Centru za VTO valjevske bolnice, od samog osnivanja, od 2012. godine kada je startovala sa radom laboratorija centra, paralelno sa IVF procedurama, parovi su imali mogućnost zamrzavanja višak embriona. To je bila privilegija isključivo privatnih klinika, a prva beba rođena upravo metodom odmrzavanja embriona u sistemu državne zdravstvene zaštite rođena je u valjevskoj bolnici u oktobru 2014. godine.

- Osim zamrzavanja embriona, koje radimo od prvog dana, usklađivanjem zakonskih podakakta uspešno radimo i zamrzavanje oocita i imamo već rođenu bebu iz odmrznute jajne ćelije. Zamrzavanje embriona je složen i zahtevan tehnološki postupak. A zamrzavanje jajne ćelije je bar tri put, a zahtevniji proces od krioprezervacije embriona – rekao ej dr Branko Budimirović koji je predočio koja to inovatina oprema još fli kako bi se zahtevni medicinski procesi sproveli kvaliteno.

Direktor Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić uputio je ministarku Đukić Dejanović i u ostale segmente ustanove kojom rukovodi, te je ona dala načelnu podršku održavanju kvaliteta i unapređenju medicinske usluge kao i uslova za sve zdravstvene radnike. Osim ministarke Đukić Dejanović, Centar za VTO valjevske bolnice su obišli čelni ljudi grada i Đorđe Milićević kao funkcioner republičke vlasti i Valjevac pre svega .

 

Obaveštenja za zaposlene

11. jul 2019.
Obaveštenje o obnavljanju licenci - (preuzmite PDF)

8. jul 2019.
Interni oglas za specijalizacije- (preuzmite PDF)

17. maj 2019.
Izborna skupština Podružnice SLD Valjevo - (preuzmite PDF)

12. april 2019.
Obaveštenje o obaveznom vršenju obdukcije kao posebne mere utvrđivanja vremena i uzroka smrti umrlih lica - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

24. april 2019.
"Preddijabetes i metabolički sindrom kao važni nezavisni faktori kardiovaskularnog rizika" i "Respiratorna oboljenja u dečjem uzrastu".
detaljnije

4. april 2019.
Predavanje "Rezilijentnost zdravstvenih radnika"
detaljnije

28. mart 2019.
Aktivnosti medicinske sestre u savetovalištu za dijabetes"Dekubitus, prevencija, lečenje".
detaljnije

27. decembar 2018.
Menadžment ličnog i profesionalnog uspeha
detaljnije

21. decembar 2018.
Aktuelni standardi u primeni periferne intravenske terapije
detaljnije

14. decembar 2018.
Od masovnih nezaraznih do retkih reumatskih bolesti - izazovi za reumatologe
detaljnije

16. novembar 2018.
Od masovnih nezaraznnih do retkih reumatskih bolesti - izazovi za reumatologe
detaljnije

22. oktobar 2018.
Neverbalna komunikacija u zdravstvu
detaljnije

09. oktobar 2018.
Adekvatan pristup pacijentima sa dislipidemijom i visokim kardiovaskularnim rizikom
detaljnije
Pozivnica
preuzmite
 


ZC

ZC

ZC


ZC