Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

Naredba direkotra o obavezama svih zaposlenih

Obaveze svih zaposlenih tokom vanrednog stanja

NAREDBA

U krug bolnice mogu ući isključivo sanitetska i transportna vozila. Lice odgovorno za sprovođenje ove naredbe je Nenad Đorđević.

Na ulazu u bolnicu, pri dolasku na posao, svi zaposleni moraju imati i nositi u toku rada zaštitnu masku i svima se meri telesna temperatura. Samo afebrilni mogu ući u bolnicu. Nepoštovanje naredbe povlači otkaz ugovora o radu. Oni koji su febrilni obaveštavaju telefonom načelnika službe i glavnu sestru i od njih dobijaju dalja uputstva. Lice odgovorno za postupanje je Nenad Đorđević i vms Zora Todorović.

Načelnici svih medicinskih i ne medicinskih službi i sve glavne sestre određuju po dva zamenika koji će ih menjati u slučaju nepredviđenih okolnosti. Imena I brojeve telefona dostaviti najkasnije do sutra sekretarici zamenika direktora. Takođe moraju imati u svojim službama spisak svih svojih zaposlenih sa telefonskim brojevima na kojima su dostupni non stop. Radi instrukcija svi zaposleni moraju imati uključene mobilne telefone /službene ili lične ili fiksne/ i javljati se na poziv pretpostavljenih. Nepoštovanje ove naredbe povlači otkaz ugovora o radu. Načelnici službi / ili njihovi zamenici / dostavljaju ujutro svakodnevno spisak zaposlenih koji će taj dan biti na poslu kao i spisak zaposlenih koji su odsutni uz navođenje razloga odsustva/smenski rad po rasporedu, izolacija određena od strane sanitarnog inspektora, samoizolacija , bolovanje, odsustvo zbog nege deteta mlađeg od 12 godina, rad od kuće/. Lica odgovorna za sprovođenje ove naredbe su dr Saša Žunjić i dr Zoran Milosavljević.

Za sve vezano za sanitetski transport pacijenata za Beograd ili iz Beograda zaduženo lice je dr ZoranMilosavljević.

Za sve vezano zaostali transport zaduženo lice je Pušić Radiša.

Za sve vezano za procedure i za uzorkovanje pacijenata u našoj ustanovi zadužena lica su dr Radmila Popović i vms Zorica Jovanović.

Za pregled pacijenata u PUC sumnjivih da su zaraženi sa COVID-19 zadužen je dežurni lekar PUC. Uz konsultovanje dežurnog infektologa ili pneumoftiziologa ili interniste.Zaduženo lice je dr VesnaKatić/ U slučaju bilo kakvih problema poziva zamenika direktora dr Zorana Milosavljevića i pomoćnika direktora dr Sašu Žunjića/. Za hospitalizovane pacijente, pod sumnjom ili sa potvrdom da su zaraženi, sa COVID- 19 zaduženo lice je dr Snežana Arsenijević i dr sci med. Marija Mirković odnosno dežurni iz njihovih službi.

Glavni dežurni bolnice ispred kriznog štaba koordiniše rad i obraća se licima zaduženim za odgovarajuću grupu poslova.

Za sve u vezi ishrane pacijenata kao i osoblja koje ne napušta posao duže od 12 sati zaduženo lice je Svetlana Lazarević, Rada Ilinčić vms Svetlana Petrović.

Za sve u vezi vešeraja zaduženo lice je Marina Srećković.

Za sve u vezi čišćenja i dezinfekcije zadužena osoba je MarijaPetrić.

Za pregled , prijem i dalje lečenje trudnica i porodilja zaduženo lice je dr Nenad Dimitrijević i vms Vanja Bakarević.

Za sve vezano za labaratoriju zaduženo lice je mr ph Ljubica Pešić.

Za sve vezano za tehničke poslove zaduženo lice je dipl. ing. Marija Ivanović i MilenkoVučetić.

Za organizaciju operativnog lečenja pacijenata sumnjivih da su zaraženi sa COVID- 19 ili dokazano pozitivni kao i sve u vezi Operativnog bloka zaduženo lice je dr Nebojša Stojaković i Dejan Stanojević.

Za organizaciju rada intenzivne nege i korišćenje respiratora zaduženo lice je dr Zorica Đorđić i lice koje ona ovlasti.

Za organizaciju rada angiosale u hitnim uslovima zaduženo lice je dr Milan Nikolić.

Za organizaciju Službe za radiolološku dijagnostiku u hitnim uslovima zaduženo lice je dr Jasmina Kovačević.

- Za poslove nabavke i distribucije lekova, sanitetskog materijala i zaštitne opreme zaduženo lice je mr ph Jasminka Bojanić odnosno dežurni u bolničkoj apoteci.

Za poslove nabavke dezinfekcije i dodatne opreme zaduženo lice je Radmila Ilinčić.

- Za finansijske transakcije zaduženo lice je Vesna Đorđić Trifunović.

Za pravno kadrovske poslove zaduženo lice je dipl. pravnik Biljana Lukić.

U slučaju problema u funkcionisanju u svojoj oblasti za koju su zaduženi u toku prethodnog dana od govorna i zadužena lica su u obavezi da ih ujutru iznesu zameniku direktora i direktoru.

Odgovorna i zadužena lica po potrebi kontaktiraju zamenika direktora dr Zorana Milosavljevića koji je i zaduženo lice za kontakt sa kriznim štabom za vanredna stanja GradaValjeva.

Kontakt sa Ministarstvom zdravlja, RFZO, MUP, BIA i ostalim republičkim organima ostvaruju direktor i zamenik direktora.

dr Zoran Đurić
v.d. direktora Opšte bolnice Valjevo
U Valjevu 31.03.2020.godine

 

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

2. april 2021.
Obaveštenje za zaposlene povodom nastupajućih praznika - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC