Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Novi uređaji za Centar za rehabilitaciju
18. avgust 2017. (petak)

Zahvaljujući donaciji četiri uređaja za Službu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju danas su obnovljeni aparati za elektro terapiju. Poslednja donacija u ovoj Službi bila je 2014. godine kada su donirani jedan laser i jedan aparat za ultra zvuk. Zahvaljujući Opštini Osečina, firme „Krušik plastika“, „Vožd“ i „Dal“, četiri nova aparata će poboljšati usluge fizikalne terapije za sve pacijente. Predsednik Opštine Osečina, Dragan Aleksić podsetio na značaj ovakvih donacije jer se svo stanovništvo Opštine Osečina osim na primarnom nivou u svom Domu zdravlja, svakako leči i u Opštoj bolnici Valjevo.

Opširnije...
 
IN MEMORIAM
09. avgust 2017. (sreda)

Nakon duže bolesti, noćas je u 82. godini života, preminuo dr Mihailo Ranković. Dr Ranković će ostati upamćen kao rodonačelnik moderne fizijatrije u Valjevskoj bolnici.

Opširnije...
 
Centar za VTO učestvuje u „Tešnjarskim večerima“
28. jul 2017. (petak)

U petoj jubilarnoj godišnjici rada Centar za vantelesnu oplodnju OB Valjevo nastavlja lepu tradiciju učestvovanja u gradskim manifestacijama. Tim Centra za VTO, roditelji i bebe rođene uz pomoć stručnog tima, podržavaju ove godine program „Trka beba“ u okviru najveće gradske manifestacije „Tešnjarske večeri“.

Opširnije...
 
Završena kompletna rekonstrukcija zgrade
19. jul 2017. (sreda)

Završetkom postavljanja termoizolacione fasade na zgradu u kojoj se nalaze odeljenja Pedijatrije i Neurologije kompletno su završeni građevinski radovi na ovom objektu Opšte bolnice Valjevo. Ovom prilikom podsećamo da je odeljenje Neurologije obnovljeno zahvaljujući Fondaciji “Blic”, a da je sredstva za obnovu Pedijatrije donirao Matija Nastasić. Termoizolaciona fasada na kompletnoj zgradi je donacija G.P. “Greda”.

Opširnije...
 
Novim Zakonom olakšana vantelesna oplodnja
18. jul 2017. (utorak)

Od aprila meseca usvojen je novi Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji i njegovim regulativama biće omogućeno dosta novina i olakšica parovima koji pomoć pri roditeljstvu zatraže u nekom od centara za vantelesnu oplodnju. Novi Zakon o BMPO i njegova primena u nekim članovima je odložena do jula 2018. godine iako je stupio na snagu. Najznačajniji aspekt novog zakona je doneo mogućnost otvaranja banki ćelija u Srbiji što je značajan korak napred u unapređenju vantelesne oplodnje kod nas. Najmlađi Centar za vantelsnu oplodnju u sistemu državne zdravstvene zaštite, Opšte bolnice Valjevo, novi Zakon dočekuje spremno i to u prvoj jubilarnoj petoj godišnjici postojanja i uspešnog rada. Do sada je iz postupaka rađenih u ovom centru rođeno 247 beba, a od tog broja 42 dece su novi stanovnici Valjeva. Šef odseka za lečenje steriliteta dr Branko Budimirović, subspecijalista za fertilitet i sterilitet, predočio je zakonske novine i njihov uticaj na funkcionisanje centra kojim rukovdi.

Opširnije...
 
Brojne aktivnosti za Udruženje “Da se novi život rađa“
08. jun 2017. (četvrtak)

Udruženje „Da se novi život rađa“ sprovelo je niz akcija koje su osim promotivne kampanje za Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo imale i cilj prikupljanje sredstava za otplatu opreme kojom laboratorija Centra VTO radi. Aktivnosti udruženja prepoznala je šira društvena zajednica pa se neretko i spontano organizuju različiti pojedinci, kolektivi i ustanove koje svojim aktivnostima prikupljaju sredstva za udruženje. Nedavno su MŠ „Živorad Grbić“ i sindikat zaposlenih u PU „Milica Nožica“ predali sredstva udruženju, koja su prikupljali u svojim ustanovama u dve različite akcije.

Opširnije...
 
Uz Multiplu sklerozu moguć normalan život
30. maj 2017. (utorak)

U Edukativnom centru Opšte bolnice Valjevo, u organizaciji Srpskog lekarskog društva podružnice Valjevo održan je seminar pod nazivom „Novi pristupi dijagnostici i lečenju multiple skleroze“. Eminentni predavači obljasnili su značaj novih terapija ove bolesti, a prim. dr Mihailo M. Mirković iz OB Valjevo, imao je Prikaz slučaja bolesnika koga klinički prati., Dva predavanja „Klinička slika i dijagnoza multiple skleroze“, predavač Asist. dr Irena Dujmović Bašuroski, Kinika za neurologiju, KC Srbije, Beograd i „Terapijski algoritam multiple skleroze (terapije koje modifikuju tok bolesti, tretman relapsa, simptomatska terapija)“, Prof. dr Dragana Obradović, Klinika za neurologiju, VMA, Beograd, daju uvid da je danas uz multiplu sklerozu moguć normalan život. Poslednja sreda u mesecu maju je dan posvećen borbi protiv multiple skleroze i obeležava se svuda u svetu.

Opširnije...
 
Društveno odgovorni uvek uz Bolnicu
19. maj 2017. (petak)

Danas su odseku Neonatologije, službe Ginekologije, OB Valjevo, isporučene dve nove izolete. Izolete C2000, proizvođača firme “Drager”, predstavljaju noviji tip uređaja i značajne su za Odsek jer i dosadašnjih 6 inkubatora gotovo da imaju popunjenost 100% sve vreme. Kao posebni primeri dobre društvene odgovornosti ovoga puta istakle su se dva preduzeća „Europrom“ i „ Podgorina Frucht“ iz Osečine, koja su se odazvala pozivu uprave Opšte bolnice, da pomognu nabavku nove opreme za najosetljiviji deo populacije, tek rođene bebe. V. d. direktor Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić zahvalio se društveno odgovornim preduzećima „Europrom“ i „ Podgorina Frucht“ na donaciji dve izolete čija vrednost iznosi preko dva miliona.

Opširnije...
 
Sestrinstvo Opšte bolnice obeležilo svoj dan i slavu Sv. Vasilije Ostroški
12. maj 2017. (petak)

Datum rođenja Florens Najntingejl 12. maj obeležava se kao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara. Od 2012. godine kada je osvećen hram Svetih lekara i čudotvoraca Kozme i Damjana u krugu naše bolnice, od tada se Sveti Vasilije Ostroški obeležava kao zaštitnik i slava sestrinstva Opšte bolnice Valjevo. U svečanoj atmosferi najbrojniji medicinski kadar obeležava svoj dan. Ovogodišnji domaćin slave i Dana sestrinstva je odeljenje Ortopedije, a sledeće godine će biti sestrinstvo službe Nefrologije. Na odeljenju Ortopedije sa traumatologijom radi osam lekara, 34 medicinske sestre i tehničara, gipsera i fizioterapeuta.

Opširnije...
 
Muzika za novi život
10. maj 2017. (sreda)

MŠ „Živorad Grbić“ će u periodu od 15. do 23. maja obeležiti 63 godine postojanja i uspešnog rada, nizom programa koji će i ovog maja potvrditi činjenicu da je ova institucija jedan od najznačajnijih nosioca kulturnog i umetničkog života u Valjevu. Obzirom da preko šest decenija valjevska muzička škola uspešno stvara i neguje muzički život grada, prvi koncert u okviru proslave Dana škole biće upravo posvečen radjanju novih života.

Opširnije...
 


Strana 1 od 83

Obaveštenja za zaposlene

10. avgust 2017.
Naredba
detaljnije

8. avgust 2017.
Epidemiološka situacija groznice Zapadnog Nila
detaljnije

31. jul 2017.
Uputstvo za zakazivanje kontrolnih pregleda
detaljnije

28. jul 2017.
Odluka i Procedura za korišćenje plaćenog odsustva sa obrascima
detaljnije

20. jul 2017.
Obaveštenje o oglasima
detaljnije

04. jul 2017.
Poziv lekarima
detaljnije

28. jun 2017.
Nalog
detaljnije

10. april 2017.
Naredba
detaljnije

20. mart 2017.
Neradni dani za praznike
detaljnije

16. mart 2017.
Obaveštenje o isplati zarada
detaljnije

10. mart 2017.
Procena zadovoljstva zaposlenih u Opštoj bolnici Valjevo - 2016. godina
detaljnije

1. mart 2017.
Obaveštenje o isplati zarada
detaljnije

13. februar 2017.
Lice zaduženo za vođenje evidencije o obaveznim zdravstvenim pregledima
detaljnijeZC Valjevo

Edukativni centar

22. maj 2017.
Novi pristupi dijagnostici i lečenju multiple skleroze
detaljnije 


ZC

ZC

ZC


ZC