Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Valjevski hirurzi izveli novu metodu
16. oktobar 2018. (utorak)

Početkom oktobra tim valjevskih hirurga, dr Saša Žunjić, dr Vladimir Jovanović i dr Ivan Popović, predvođeni glavnim operatorom dr Nebojšom Stojakovićem, po prvi put su izveli operaciju subtotalnu gastrektomiju, laparoskopski. Pacijentu starosti 75 godina, sa dijagnozom karcinoma želudca, a nakon obsežne pripreme i iskustva u laparoskopiji, koje su sticali kroz rad na žučnoj kesi, žučnim putevima, slezini i kolorektalnoj hirurgiji, opredelili su se da urade i želudac, koji osim u jednom centru u Beogradu, niko u Srbiji do sada nije uradio na ovaj način.

Opširnije...
 
Donacijama poboljšan kvalitet medicinske usluge u Opštoj bolnici Valjevo
12. oktobar 2018. (petak)

Povodom najnovije donacije, v. d. direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić, zahvalio se gospodinu Mladenu Petkoviću i nadzornom odboru HK „Krušik“, koji su donirali ustanovi, vrednu opremu za operacione sale vrednosti sto hiljada evra.

Opširnije...
 
Dan mentalnog zdravlja obeležen u Opštoj bolnici Valjevo
11. oktobar 2018. (četvrtak)

Svetski Dan mentalnog zdravlja obeležava se 10. oktobra i posvećen je dostojanstvu u mentalnom zdravlju i obeležava se pod sloganom“Isti smo?!Različiti smo?!Ljudi smo?!“. Služba Psihijatrije Opšte bolnice Valjevo, tradicionalno ovog dana iznosi podatke, ali i preporuke značajne za očuvanje i unapređenje segmenata mentalnog zdravlja. Načelnica službe Psihijatrije prof. dr Snežana Marjanović, napominje da u svakodnevnom radu sve kolege uključene u brigu o duševnom zdravlju naglašavaju da smo svi isti, da nema razlike, da svako može da trpi i pati, ali i svako može kako se to kaže u žargonu da „pukne“.

Opširnije...
 
Nedelja posvećena dojenju
04. oktobar 2018. (četvrtak)

Nacionalna Nedelja posvećena dojenju u Srbiji se obeležava na početku oktobra. Tim povodom na odseku Neonatologije predstavljen je značaj dojenja.

Valjevka porodilja Emilija Tešić Pavlović, majka blizanaca, pokrenula je laktaciju tokom boravka u porodilištu i prenela svoje značajno iskustvo.

Opširnije...
 
Naučni rad saradnika Edukativnog centra OB Valjevo citiran u Enciklopediji istraživanja u ekonomiji i finansiranju u izdanju Oksford univerziteta
02. oktobar 2018. (utorak)

Edukativni centar Opšte bolnice Valjevo već čitavu deceniju sarađauje sa brojnim timovima naučnika-istraživača kako u zemlji, tako i širom sveta. Rezultat ove saradnje je značajan broj publikovanih naučnih radova autora iz naše Ustanove u visoko pozicioniranim časopiima na međunarodnoj SCI listi, ali i njihova visoka naučna prepoznatljivost od strane drugih autora koja se ogleda u citiranosti.

Opširnije...
 
Oktobar u znaku prevencije karcinoma
01. oktobar 2018. (ponedeljak)

U okviru „Dečije nedelje“, ove godine, aktivno učešće preko edukativnih tribina, ima Društvo za borbu protiv raka podružnica Valjevo, koje je preko vršnjačkih edukatora i lekara Opšte bolnice valjevo, održava niz tribina. Dr Vesna Krstevski, predsednica Podružnice Valjevo, Društva za borbu protiv raka Srbije, je održala predavanje u OŠ “Milovan Glišiću, u ponedeljak u 13 časova. Za srednjoškolce, u programu su tribine, u utorak u Tehničkoj školi, a u sredu u Gimnaziji, oba dana od 18 časova.

Opširnije...
 
“Daj pedalu raku 2018.“
26. septembar 2018. (sreda)

“DAJ PEDALU RAKU 2018.” je projekat koji četvrtu godinu za redom Ženski centar “Milica” iz Vrnjačke Banje, realizuje pod institucionalnim pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije. Zamenik gradonačelnika Valjeva, dr Zoran Živković, rekao je da je ove godine grad Valjevo uzeo aktivno učešće u manifestaciji “Daj pedalu raku 2018.“, koja će se održati u subotu 29. septembra u parku Pećina sa početkom od 11 do 13 časova. Prethodnih godina manifestacija je uspešno realizovana u sedam gradova Srbije, a posvećena je mesecu oktobru, mesecu borbe protiv karcinoma dojke. Manifestacija ima za cilj podizanje svesti cele društvene zajednice, posebno žena o značaju preventivnih i redovnih pregleda dojki, ranom otkrivanju, dijagnostikovanju i lečenju raka dojki, kao i promovisanju zdravih stilova života i sporta kako u cilju prevencije, tako i rehabilitacije.

Opširnije...
 
Deseta akcija besplatnih preventivnih pregleda
24. septembar 2018. (ponedeljak)

Deseta akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju je pre godinu dana pokrenulo Ministarstvo zdravlja, uspešno je realizovana u nedelju u Opštoj bolnici Valjevo i domovima zdravlja u Ljigu, Mionici, Ubu, Osečini i Valjevu.

Opširnije...
 
U nedelju nastavak akcija besplatnih preventivnih pregleda
21. septembar 2018. (petak)

Nakon letnje pauze, u nedelju 23. septembra 2018. godine, nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda koje je Ministarstvo zdravlja pokrenulo pre godinu dana.

Opširnije...
 
15. septembar Svetski dan borbe protiv limfoma
18. septembar 2018. (utorak)

Ove godine Svetski dan posvećen borbi protiv limfoma, obeležen je satankom “Beogradski limfomski dani“ 14. i 15. septembra. U radu su učestvobali najpoznatiji stručnjaci iz ove oblasti iz naše zemlje, ali i prof. dr Ana Sureda iz Madrida. Ona je govorila o ulozi transplantacije matične ćelije hematopoeze u Hočkinovoj bolesti, a specijalisti hematologije su imali priliku da slušaju kolege i razmenjuju iskustva tokom ovog stručnog sastanka. 15.09.2018. na istom mestu održan je i prvi “Konngres obolelih od limfoma” u organizaciji Udruženja obolelih od limfoma „ Lipa“. prilikom obeležavanja ovog datuma uvek je značajno podsetiti da je:

Opširnije...
 


Strana 1 od 90

Obaveštenja za zaposlene

17. oktobar 2018.
Obaveštenje o neradnom danu
detaljnijeZC Valjevo

Edukativni centar

22. oktobar 2018.
Neverbalna komunikacija u zdravstvu
detaljnije

09. oktobar 2018.
Adekvatan pristup pacijentima sa dislipidemijom i visokim kardiovaskularnim rizikom
detaljnije
Pozivnica
preuzmite 


ZC

ZC

ZC


ZC