Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Plenum Zajednice klubova lečenih alkoholičara Srbije
03. april 2011. (nedelja)

Plenum Zajednice klubova lečenih alkoholičara Srbije prvi put je juče održan u Valjevu, u sali Edukativnog centra Zdravstvenog centra Valjevo. U Srbiji ima dvadesetak klubova lečenih alkoholičara, čiji članovi su juče bili u Valjevu, zajedno sa svojim terapeutima i uglednim srpskim stručnjcima koji se bave ovom oblašću.

Opširnije...
 
Najava obeležavanja Svetskog dana zdravlja
01. april 2011. (petak)

Svetski dan zdravlja biće obeležen u četvrtak 7. aprila u 12 časova, u Edukativnom centru Zdravstvenog centra Valjevo. Osnovna tema obeležavanja tog datuma ove godine je „Rеzistеnciја nа аntimikrobne lekove: dаnаs bеz акciје, sutrа bеz lека”.

Opširnije...
 
Dijagnostika i terapija embolije pluća
31. mart 2011. (četvrtak)

„Preporuke u dijagnostici i terapiji embolije pluća“ bila je tema o kojoj je pred punom salom Edukativnog centra Zdravstvenog centra Valjevo danas govorio prof. dr Jovan Peruničić, direktor Klinike za urgentnu internu medicinu Kliničkog centra Srbije i šef koronarne jedinice B. Profesor Peruničić je naglasio da je embolija pluća jedno od čestih akutnih kardio-vaskularnih oboljenja, treće po učestalosti, iza akutnog koronarnog sindroma i moždanog udara.

Opširnije...
 
Privremeni ulaz u Urgentni centar
29. mart 2011. (utorak)

Zbog radova na rekonstrukciji i dogradnji dela Prijemno-urgentnog centra Bolnice Valjevo, za pacijente je otvoren ulaz u suterenu Hirurškog bloka, pored bolničke kuhinje, preko puta Centra za rehabilitaciju. Ulaz je obeležen, a građane ka privremenom ulazu u Prijemno-urgentni centar usmerava osoblje obezbeđenja.

Opširnije...
 
Počela rekonstrukcija Prijemno-urgentnog centra
28. mart 2011. (ponedeljak)

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji i dogradnji dela Prijemno-urgentnog centra Zdravstvenog centra Valjevo, koji se obavljaju u okviru programa podrške Vlade Srbije građevinskoj industriji, za koji je grad Valjevo konkurisao sa pet projekata. Početku radova prisustvovali su gradonačelnik Valjeva Zoran Jakovljević i zamenik gradonačelnika Stanko Terzić, kao i valjevski mediji.

Opširnije...
 
Kontinuirana edukacija
28. mart 2011. (ponedeljak)

U Edukativnom centru Zdravstvenog centra Valjevo juče su održana četiri stručna predavanja, namenjena medicinskim sestrama i tehničarima, u organizaciji Udurženja medicinskih sestara-tehničara Kliničkog centra Srbije “Sestrinstvo”. Sva predavanja su akreditovana od strane Zdravstvenog saveta Srbije.

Opširnije...
 
Izdvojeni domovi zdravlja
24. mart 2011. (četvrtak)

Iz sastava Zdravstvenog centra Valjevo izdvojeni su i domovi zdravlja u Mionici i Valjevu, njihovim upisom u sudski registar kao samostalnih pravnih subjekata. Pre ovih ustanova u sudski registar su upisani i domovi zdravlja u Osečini i Ljigu.

 
Počinje rekonstrukcija Prijemno-urgentnog centra
23. mart 2011. (sreda)

Od ponedeljka 28. marta počinje rekonstrukcija Prijemno-urgentnog centra valjevske bolnice, kojom će biti obezbeđeni bolji uslovi za prijem i zbrinjavanje najugroženijih pacijenata. Pored postojećih hirurških sala, u rekonstruisanom prostoru će biti obezbeđena osnovna dijagnostika, uz posebne prostorije za zbrinjavanje kardioloških pacijenata, ginekološke prostorije, centralna prostorija za reanimaciju, prostorija za izolaciju, kliničko-biohemijska laboratorija za hitne analize, itd. U tom prostoru će biti izgrađena komforna čekaonica, kao i novi natkriveni ulaz za sanitetska vozila i prijem pacijenata.

Opširnije...
 
Značaj kućnih poseta u mentalnom zdravlju
23. mart 2011. (sreda)

U prostorijama Centra za podršku Psihijatrijske službe danas i sutra se održava trening na temu “Nove metodologije u pristupu pacijentu: značaj kućnih poseta u mentalnom zdravlju - iskustvo u Valjevu”, u okviru projekta “UP.S.TREA.M. - Unapređenje socijalizacije i tretmana u oblasti mentalnog zdravlja”. Projekat je započet prvog decembra prošle godine, u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i Bosne i Hercegovine, kofinansiran od strane Evropske unije. Cilj projekta je unapređenje životnog kvaliteta osoba sa mentalnim teškoćama kroz promociju primera dobre prakse u regionu u oblasti psihijatrijske asistencije i resocijalizacije pacijenata u zajednici.

Opširnije...
 
Sastanak delegata EFPP u Belgiji
21. mart 2011. (ponedeljak)

I ove godine je u Kortenbergu, u Belgiji, nadomak Brisela, tačnije u okviru Katoličkog univerziteta Luven, održan sastanak delegata Evropske federacije za psihoanalitičku psihoterapiju. Delegati Srbije, kao punopravnog člana ove federacije, bili su kao predstavnik grupne analize, prim. dr Tija Despotović, predsednik Društva grupnih analitičara Beograd, a kao predstavnik psihoanalitičke psihoterapije odraslih, prim. dr Tomislav Gajić, potpredsednik Društva psihoanalitičkih psihoteraputa Srbije, inače, načelnik Službe psihijatrije Zdravstvenog centra Valjevo.

Opširnije...
 


Strana 101 od 107

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

2. april 2021.
Obaveštenje za zaposlene povodom nastupajućih praznika - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC