Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Nagrada grada Valjeva
20. mart 2011. (nedelja)

Povodom obeležavanja 20. marta-Dana grada Valjeva, danas je u velikoj sali Centra za kulturu održana svečana akademija, uz prigodan program i tradicionalnu dodelu nagrada istaknutim pojedincima i ustanovama u 2010. godini, koje im je uručio gradonačelnik Zoran Jakovljević. A nagradu u oblasti medicine i socijalne zaštite dobila je dr Irena Matić, kardiolog valjevske bolnice, kako se u obrazloženju navodi, za entuzijazam, spremnost i hrabrost u osvajanju novih dijagnostičkih i terapijskih metoda, u cilju unapređenja zdravstvene zaštite građana Valjeva i Kolubarskog okruga.

Opširnije...
 
Skup pedijatara u Valjevu
20. mart 2011. (nedelja)

Redovan stručni sastanak Pedijatrijske sekcije Srpskog lekarskog društva održan je danas u sali Poslovnog fakulteta Univerziteta Singidunum u Valjevu, gde se okupilo oko 250 lekara iz cele Srbije. Predavači Medicinskog fakulteta Kragujevac, Doma zdravlja Zvezdara, Kliničko-bolničkog centra “Dr Dragiša Mišović” i Zdravstvenog centra Valjevo, govorili su o savremenim stavovima u zbrinjavanju i lečenju najmlađih pacijenata.

Opširnije...
 
Medijska podrška
18. mart 2011. (petak)

Otvaranje angiosale u Valjevu bila je tema brojnih medijskih izveštaja. Novinari su shvatili koliki je značaj postojanja sale za kateterizaciju u Valjevu, ne samo za ovaj grad, već čitavo područje zapadne Srbije. Njihovi tekstovi, radio i televizijski prilozi, zaista predstavljaju pravu podršku naporima čitavog tima valjevske Bolnice, da svojim korisnicima obezbede najkvalitetniju zdravstvenu zaštitu. Jedan takav izveštaj objavljen je u današnjim „Večernjim novostima“, a autor teksta je Branko Puzović.

Tekst možete pogledati u PDF formatu.

 
Zajedno u unapređenju zdravstvene zaštite građana
17. mart 2011. (četvrtak)

O unapređenju saradnje zdravstvenih centara Valjeva i Loznice, razgovaralo se prilikom posete predstavnika Zdravstvenog centra Valjevo Loznici prošlog petka. Prenosimo izveštaj objavljen na sajtu www.zcloznica.co.rs.

Opširnije...
 
Izdvajanje domova zdravlja
17. mart 2011. (četvrtak)

Dom zdravlja Ljig zvanično je izdvojen iz sastava Zdravstvenog centra Valjevo, upisom ove ustanove u sudski registar kao samostalnog pravnog subjekta. Iz sastava Zdravstvenog centra pre mesec dana (10. februara) izdvojen je i Dom zdravlja Osečina.

Opširnije...
 
Podrška narodu Japana
16. mart 2011. (sreda)

Prim. dr Ilija Tripković, generalni direktor Zdravstvenog centra Valjevo, uputio je pismo Njegovoj Ekselenciji Gospodinu Tošiu Cunozakiju, ambasadoru Japana u Beogradu, povodom zemljotresa i tragedije koja je zadesila japanski narod. „Zaista smo duboko potreseni zbog tragedije, koja je zadesila narod Japana. Iskreno saosećamo sa Vašim gubitkom i molimo Vas da nam se obratite, ukoliko na bilo koji način naša ustanova može uputiti pomoć dragim prijateljima u Japanu“, navodi se u pismu.

 
Svaki potpis je nada za izlečenje
11. mart 2011. (petak)

- Ne treba mnogo pričati, treba učiniti prvi korak. Ja sam ga učinio, potpisao sam donorsku karticu i pozivam vas da svi zajedno razmislimo i omogućimo da transplantacija u Srbiji zaživi onako kako živi u evropskim zemljama i Americi, da omogućimo lečenje svima kojima je potrebno i zato budite hrabri – poručio je prim. dr Ilija Tripković, generalni direktor Zdravstvenog centra Valjevo, otvrajući tribinu posvećenu transplantaciji i donorstvu organa koja je u sredu održana u velikoj sali Skupštine grada Valjeva i kojom je obeleženo priključenje kampanji „Produži život“.

Opširnije...
 
Tribina povodom kampanje "Produži život" u Valjevu
09. mart 2011. (sreda)

Večeras je u velikoj sali Skupštine grada Valjeva održana tribina posvećena značaju transplantacije i donorstva organa, kojom je obeleženo priključenje Zdravstvenog centra Valjevo kampanji “Produži život”, koju je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije pokrenulo u oktobru 2009. godine, kao podršku Nacionalnom programu transplantacije.

Opširnije...
 
Prezentacija u Domu zdravlja Koceljeva
09. mart 2011. (sreda)

U Domu zdravlja Koceljeva danas je održana prezentacija rada angiosale valjevske Bolnice, kao i projekta “Stent for life”, na kojoj su govorili prof. dr Milan Nedeljković, pomoćnik direktora Klinike za kardiologiju KCS i načelnik Prijema, ambulanti i dnevne bolnice Klinike za kardiologiju KCS, budući predsednik Udruženja kardiologa Srbije i budući predsednik Radne grupe za interventnu kardiologiju Udruženja kardiologa Srbije, inače, koordinator rada u angiosali Zdravstvenog centra Valjevo i dr Irena Matić, šef tima interventne kardiologije ZC Valjevo.

Opširnije...
 
Kvalitetnija zdravstvena zaštita za čitav region
08. mart 2011. (utorak)

Krajem decembra prošle godine u valjevskoj Bolnici je otvorena angiosala, za čiju nabavku je sredstva obezbedilo Ministarstvo zdravlja. Od prvih intervencija do danas, za 44 radna dana je obavljen 191 pregled-koronarografija. Ugrađeno je 69 stentova, a 32 pacijenta su bila sa akutnim infarktom miokarda. Implantirano je pet pejsmejkera, a obavljene su i 83 arteriografije. Iza ovih brojki stoji čitav tim ljudi, koje povezuje ista motivacija i želja da zajedno unaprede zdravstvo Kolubarskog okruga i omoguće kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za građane čitavog regiona.

Opširnije...
 


Strana 102 od 107

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

2. april 2021.
Obaveštenje za zaposlene povodom nastupajućih praznika - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC