Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Izdvojen Dom zdravlja Osečina
11. februar 2011. (petak)

Dom zdravlja Osečina zvanično je izdvojen iz sastava Zdravstvenog centra Valjevo. Nakon potpisivanja saglasnosti od strane Ministarstva zdravlja Srbije, juče je završeno i upisivanje Doma zdravlja Osečina u sudski registar, kao samostalnog pravnog subjekta. Saglasnost Ministarstva zdravlja potpisana je i za Dom zdravlja Mionica, a uskoro se očekuje i potpisivanje za domove zdravlja u Valjevu i Ljigu. Upisivanjem svih domova zdravlja u sudski registar Zdravstveni centar Valjevo će zvanično prestati da postoji.

 
Naredba o obezbeđenju minimuma procesa rada
10. februar 2011. (četvrtak)

Na osnovu čl. 23. Statuta Zdravstvenog centra Valjevo, a u skladu sa čl.75, stav 1, tačka. 5 Zakona o zdravstvenoj zaštiti (Sl.Glasnik RS 107/05) i Uredbom o minimumu procesa rada za vreme štrajka u zdravstvenim ustanovama (Sl.Glasnik RS 25/97), prim. dr Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra Valjevo, doneo je Naredbu o obezbeđenju minimuma procesa rada. Sadržaj možete pogledati klikom na sledeći link.

Naredba o obezbeđenju minimuma procesa rada (PDF-411KB)

 
Pregovori o pojedinačnom kolektivnom ugovoru
10. februar 2011. (četvrtak)

Juče su nastavljeni razgovori sa predstavnicima sindikalnih organizacija o usvajanju pojedinačnog kolektivnog ugovora. Sastanku su prisustvovali prim. dr Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra Valjevo, Zorica Stanković, diplomirani pravnik ZC Valjevo, predstavice Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije, na čelu sa predsednicom ogranka u Valjevu Mirjanom Rakić, predsednik ogranka Sindikata nemedicinskih radnika Slobodan Nikićević i predstavnica Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Srbije ogranka u Valjevu Verica Milunović. Sastanku je prisustvovala i Radica Ilić, iz Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije, koja je bila član pregovaračkog tima prilikom potpisivanja Posebnog kolektivnog ugovora.

Opširnije...
 
Održavanje medicinske opreme u svetu
09. februar 2011. (sreda)

Predstavnici italijanske kompanije „TBS Group“, koja se bavi održavanjem medicinske opreme u bolnicama širom sveta, u više navrata bili su gosti Zdravstvenog centra Valjevo, jer svoju ponudu šire i na našu zemlju. Saradnja je već ostvarena sa Zdravstvenim centrom Užice, a Srbiju vide kao perspektivno tržište i prekretnicu za razvoj ovih usluga u zemljama istočne Evrope. O tome za sajt Zdravstvenog centra Valjevo govori menadžer ove kompanije Gianluca Marcaccioli.

Opširnije...
 
Najavljena obustava rada
04. februar 2011. (petak)

Uprava Zdravstvenog centra Valjevo juče je dobila Odluku Sindikata zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštiti Srbije - Sindikata ZC Valjevo, o stupanju u štrajk, koju je potpisao predsednik štrajkačkog odbora dr Dragan Tripković. Sadržaj odluke može se pogledati klikom na sledeći link.

Odluka (PDF-650KB)

 
Poseta predstavnika LKS
02. februar 2011. (sreda)

Zdravstveni centar Valjevo juče su posetili prim. dr Tatjana Radosavljević, direktorka Lekarske komore Srbije (LKS) i dr Goran Stojiljković, član Upravnog odbora LKS. Bila je prilika da za sajt Zdravstvenog centra razgovaramo o aktuelnostima u tom telu, čija je osnovna misija zaštita lekarske struke, ugleda lekara i njihove profesije, ali i vraćanje poverenja korisnika zdravstvene zaštite.

Opširnije...
 
Nastavak razgovora
02. februar 2011. (sreda)

Prim. dr Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra Valjevo, juče je nastavio razgovore sa predstavnicima sindikalnih organizacija o usvajanju pojedinačnog kolektivnog ugovora. Sastanku su prisustvovale predstavice Sindikata medicinskih sestara i tehničara Srbije, na čelu sa predsednicom ogranka u Valjevu Mirjanom Rakić, predsednik ogranka Sindikata nemedicinskih radnika Slobodan Nikićević i predstavnica Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Srbije ogranka u Valjevu Verica Milunović, kao i Zorica Stanković, diplomirani pravnik Zdravstvenog centra.

Opširnije...
 
Nacionalni dan bez duvanskog dima
31. januar 2011. (ponedeljak)

Povodom obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima, Patronažna služba Doma zdravlja Valjevo, u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, u prostorijama školskog dispanzera Doma zdravlja održala je prezentaciju i podelu edukativnog materijala. Sa decom i njihovim roditeljima o posledicama pušenja govorile su Slavica Filipović, viša medicinska sestra Patronažne službe DZ Valjevo i dr Mirjana Petrović iz Zavoda za javno zdravlje. S obzirom na to da je tema obeležavanja ovog datuma zapravo osvrt na primenu Zakona o zabrani pušenja, najviše je bilo reči o tome da svi zajedno moramo uticati na svoje okruženje, da prenosimo poruke o štetnosti pušenja i utičemo na naše najbliže da ostave cigarete.

Opširnije...
 
Prevencija karcinoma grlića materice
26. januar 2011. (sreda)

Povodom obeležavanja Evropske nedelje prevencije karcinoma grlića materice u Domu zdravlja Valjevo danas je održana konferencija za novinare, na kojoj je dr Milan Mirković, načelnik Službe za zaštitu zdravlja žena DZ Valjevo, govorio o rezultatima nedavno završene akcije preventivnih pregleda žena u okviru projekta „Prevencija karcinoma grlića materice“, realizovanog uz podršku Ministarstva zdravlja Republike Srbije. U okviru Projekta je od 1. septembra do 31. decembra pregledano 2000 žena, starosnog doba između 20 i 40 godina, koje su poštanskim pismom pozivane na pregled. Prema rečima dr Mirkovića, 46 žena je upućeno na dalju dijagnostiku, a otkriveno je 14 malignih i 8 premalignih formi karcinoma grlića materice, na svu sreću na vreme. Ovim pregledima su praktično spasena 22 života, što dovoljno govori o značaju redovnih ginekoloških pregleda.

Opširnije...
 
Pravilnik o kontinuiranoj edukaciji
26. januar 2011. (sreda)

Na sajtu Lekarske komore Srbije (www.lks.org.rs) objavljeno je da se od danas, 26. januara, akreditacija programa kontinuirane edukacije sprovodi prema „Pravilniku o bližim uslovima za sprovođenje kontinuirane edukacije za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike“, objavljenom u Službenom glasniku Republike Srbije, broj 2/2011. Sadržaj Pravilnika možete pogledati u PDF formatu.

Pravilnik o kontinuiranoj edukaciji

 


Strana 104 od 107

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

2. april 2021.
Obaveštenje za zaposlene povodom nastupajućih praznika - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC