Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Nove akcije Doma zdravlja
24. januar 2011. (ponedeljak)

Pored preventivnih pregleda, Opšta služba Doma zdravlja Valjevo će na terenu obavljati i klasične lekarske preglede za meštane Donjeg i Gornjeg Taora, koji zbog velike udaljenosti u zimskom periodu teško dolaze do lekara. Pregledi će se obavljati jednom mesečno, tačnije poslednje srede u mesecu, a prva akcija zakazana je za sredu 26. januar. Prim. dr Radiša Jokić, načelnik Službe opšte medicine Doma zdravlja Valjevo, najavio je da će uz doktora i medicinsku sestru, u ekipi biti i farmaceut, tako da će meštani odmah nakon pregleda moći da dobiju svoju terapiju. Planirano je da se ovi pregledi organizuju svake godine u periodu od oktobra do marta.

Opširnije...
 
Preventivni pregledi
19. januar 2011. (sreda)

U subotu 22. januara u Sušici će biti organizovani preventivni pregledi meštana. Pregledi će biti obavljani od 8 do 14 časova u prostorijama škole. Tamo će biti tri lekarske ekipe, a pored osnovnog pregleda, kontrole krvnog pritiska, nivoa holesterola, triglicerida i glikemije u krvi, radiće se i EKG i ultrazvučni pregledi. Ovo je jedna u nizu akcija Doma zdravlja Valjevo, u okviru kojih će zdravstveni radnici izaći u susret svojim sugrađanima i obavljati preglede po mesnim zajednicama, kao i u selima valjevskog kraja, u cilju prevencije bolesti savremenog doba.

Opširnije...
 
Psihološka podrška obolelima od raka
13. januar 2011. (četvrtak)

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije izdalo je saopštenje o rezultatima rada linije za psihološku podršku obolelima od raka i članovima njihovih porodica, koja je otvorena pre tri meseca u okviru realizacije Nacionalnog programa „Srbija protiv raka“. Prvu nacionalnu telefonsku liniju za ovakvu vrstu pomoći obolelima od malignih bolesti pokrenulo je Ministarstvo zdravlja Republike Srbije u saradnji sa Srpskom asocijacijom za psiho-onkologiju. Prostorije u kojima je smešten tim edukovanih psihologa koji odgovaraju na pozive, ustupio je Republički zavod za zdravstveno osiguranje. Broj telefona za onkološke pacijente je 0800-202-303, pozivi su besplatni sa fiksnog telefona i dostupni pacijentima iz cele Srbije, svakoga dana od 10 do 22 časa.

Opširnije...
 
Prim. dr Zoran Jokić izabran za "Valjevca-ličnost 2010. godine"
12. januar 2011. (sreda)

Žiri Revije "Kolubara" izabrao je sinoć doktora medicinskih nauka, ginekologa akušera Regionalne opšte bolnice Zorana Jokića za "Valjevca - ličnost 2010. godine". Žiri novinara, saradnika i dosadašnjih dobitnika tog priznanja proglasio je Jokića (50) za najuspešnijeg Valjevca 2010. godine, u konkurenciji još 13 kandidata.

Opširnije...
 
Kontinuirana edukacija
10. januar 2011. (ponedeljak)

Jedan od poslednjih većih akreditovanih kurseva održanih u prošloj godini u Edukativnom centru Zdravstvenog centra Valjevo bio je kurs "Sudsko-medicinski aspekti lekarske greške, prinudnog lečenja i pristanka na lečenje i intervencije". Uz doc. dr Snežanu Medenicu iz Psihijatrijske službe ZC Valjevo, predavač je bio prof. dr Slobodan Savić iz Medicinskog fakulteta Univerziteta Beograd, koji je i prodekan na Katedri za sudsku medicinu. Za sajt Zdravstvenog centra prof. dr Slobodan Savić govori o značaju održanog kursa i uopšte kontinuirane edukacije zdravstvenih radnika.

Opširnije...
 
Svečani susreti
29. decembar 2010. (sreda)

U Zdravstvenom centru Valjevo ove nedelje održani su tradicionalni svečani kolegijumi. Uz analizu tekuće, razgovaralo se i o onome što ovu ustanovu očekuje u predstojećoj godini. Pregledom izabranih fotografija svi su se podsetili događaja koji su svakako obeležili jedan period u istoriji valjevskog zdravstva.

Opširnije...
 
Praznično raspoloženje
29. decembar 2010. (sreda)

Zdravstvena ustanova jeste mesto u koje dolaze bolesni, ali istovremeno je i mesto odakle ljudi odlaze zdravi, gde se rađaju bebe i odakle se širi optimizam i nada. A optimizam se posebno oseća ovih dana, tako da i u Zdravstvenom centru vlada praznično raspoloženje. Najpre su se obradovali mališani koji se leče na Pedijatriji valjevske Bolnice, kojima su valjevski đaci uručili novogodišnje paketiće.

Opširnije...
 
Zbrinjavanje akutnog infarkta
29. decembar 2010. (sreda)

Od početka rada angiosale do jutros su u valjevskoj Bolnici implantirana dva pejsmejkera i urađeno je 18 koronarografija. Stentovi su ugrađeni kod osam pacijenata, među kojima je bilo troje sa akutnim infarktom.

Opširnije...
 
Orden Svetog Save
24. decembar 2010. (petak)

„Za delatnu ljubav prema Svetoj majci Crkvi, naročito pokazanu kroz uloženi trud za dobrobit naroda Kolubarskog kraja“, navodi se u odluci srpskog Patrijarha Irineja o uručenju ordena Svetog Save, kao najvećeg priznanja Srpske pravoslavne crkve, Zdravstvenom centru Valjevo.

Opširnije...
 
Svečanost povodom otvaranja angiosale
22. decembar 2010. (sreda)

Svečanost povodom početka rada angiosale u Zdravstvenom centru Valjevo održana je danas u Edukativnom centru u prisustvu brojnih kolega, prijatelja i saradnika ove ustanove, državnog vrha, lokalne samouprave, Srpske pravoslavne crkve. Angiosalu, čiju je nabavku finansiralo Ministarstvo zdravlja Srbije, obišao je ministar zdravlja prof. dr Tomica Milosavljević.

Opširnije...
 


Strana 105 od 107

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

2. april 2021.
Obaveštenje za zaposlene povodom nastupajućih praznika - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC