Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Opšta bolnica Valjevo od srede imunizuje građane
06. april 2021. (utorak)

Opšta bolnica Valjevo koja sprovodi imunizaciju građana po planu Ministarstva zdravlja, od srede 7. aprila, narednih 14 dana, sprovodiće imunizaciju građanstva. U holu Centra za kulturu od 8 časova ujutru, svim građanima koji nisu prijavljeni, do sada, preko portala E Uprava, biće omogućeno da se vakcinišu. Dakle, svako ko želi, da se vakciniše vakcinom kineskog proizvođača “Sinofarm”, a do sada se nigde nije prijavljivao, ima priliku da u narednih 14 dana to iskoristi. Kako se ne bi stvarale gužve, prema dnevnim planovima, dnevno će biti vakcinisano po 30 zainteresovanih.

Opširnije...
 
Značajno podizanje svesti o tuberkulozi
23. mart 2021. (utorak)

Tema Svetskog dana borbe protiv tuberkuloze 2021., koja glasi „Sat otkucava“ prenosi osećaj da svetu ponestaje vremena za delovanje na obavezama za eliminaciju tuberkuloze koje su preuzeli globalni lideri. Ovo je posebno kritično u kontekstu aktuelne pandemije COVID-19 koja je ugrozila napredak inicijative „kraj tuberkuloze“. Što se tiče Kolubarskog regiona ukupan broj obolelih za 2020. godinu je 19 obolelih, što je nešto manje u odnosu na prethodne godine i ono što je bitno da imamo trend smanjenja u odnosu na 2003. godinu. I pored neprekidne borbe sa COVID pacijentima ove godine, do sada, postavljena je dijagnoza tuberkuloze pluća kod 4 pacijenta, od kojih se jedan još uvek nalazi na bolničkom lečenju.

Opširnije...
 
Valjevski preduzetnici uz medicinare u kovid jedinici
18. mart 2021. (četvrtak)

Dve porodične firme „FAB d.o.o. Lukavac“ i „Metalprom d.o.o.“ iz Valjeva uručile su značajnu donaciju Opštoj bolnici Valjevo, vrednosti preko 2 milion dinara. Lepši i funkcionalniji mobilijar je donacija, koja će olakšati rad u kovid jedinici Opšte bolnice Valjevo. Donacija se ovoga puta sastoji od 19 savremenih bolničkih kreveta, od kojih je 15 sa antialergijskim dušecima i četiri elektro kreveta za najteže pacijente u jedinici intenzivne nege, kao i dva višenamenska pokretna ormarića za lekove i medicinska sredstva.

Opširnije...
 
Revakcinacija u četvrtak i petak
10. mart 2021. (sreda)

Opšta bolnica Valjevo koja sprovodi imunizaciju građana po planu Ministarstva zdravlja, u četvrtak i petak će sprovoditi revakcinaciju u holu Centra za kulturu.

Opširnije...
 
Fragment istorije iz hirurškog pera
08. mart 2021. (ponedeljak)

Biblioteka edukativnog centra Opšte bolnice Valjevo ponovo je dobila knjige zahvaljujući Sekciji za umetnost, kulturu i humanost Srpskog lekarskog društva. Povod za donaciju knjiga je bila želja naslednice prim.dr Teodora Božina, koji je u Valejvskoj bolnici boravio u periodu od 1930. do 1937. godine, da se u fundusu nađe njegova biografska knjiga „Od šnajderske igle do hirurškog noža“.

Opširnije...
 
Научни радом до уже специјалистичке области
25. februar 2021. (četvrtak)

Хирургија ваљевске болнице за више од век ипо постојања има светле тренутке који су уписани у историју српског здравства. У нешто скоријем времену, протеклих деценија, ваљевски хирурзи су на крилима ентузијазма пионирски освајали бројне процедуре које су постале стандард у извођењу оперативних захвата. Од краја прошле године ваљевска хирургија може да се похвали значајним појачањем, када је др Владимир Пантелић одбранио субспецијалистички рад на тему: “Хируршко лечеље добро диферентованих тумора штитасте жлезде код деце и адолесцената “ и тако постао субспецијалиста ендокрини хирург. Пре њега ваљевска хирургија је имала двојицу субспецијалиста, прим. др Илију Трипковића као субспецијалисту хирургије дигестивног система и др Владимира Стајића субспецијалисту васкуларне хирургије.

Opširnije...
 
IN MEMORIAM
22. februar 2021. (ponedeljak)

Višemesečnu bitku sa korona virusom, u subotu je izgubio dr Saša Pakević. Minutom ćutanja od Saše Pakevića se oprostila porodica, kolege i prijatelji, na komemorativnom skupu u sali Edukativnog centra Opšte bolnice Valjevo. Saša Pakević rođen je 1967, godine, srednju Medicinsku školu završio je u Valjevu, a potom studije nastavio na Medicinskom fakultetu beogradskog Univerziteta. Prvi radni odnos zasnovao je u Opštoj bolnici Valjevo, odakle je 2011. godine otišao u Ptuj u Sloveniju. Od 2015. godine do danas kao doktor je radio u Medicinskom centru Rogaška.

Opširnije...
 
Vakcinacija u Holu Centra za kulturu
18. februar 2021. (četvrtak)

Imunizacija građana Valjeva koji su se prijavili putem portala euprava ili telefonom, od danas se sprovodi u holu Centra za kulturu od 11 do 15 časova svakoga dana osim nedeljom. Građani bi trebalo da se prijave putem e uprave ili telefonima za imunizaciju kako bi se obezbedile količine željenih vakcina, a svakako zbog administriranja i razduživanja vakcina jer se nabavljaju samo neophodne dovoljne količine doza.Prema rečima dr Zorana Živkovića koji rukovodi Timom za imunizaciju Opšte bolnice Valjevo, po prvi put u istoriji srpskog zdravstva sekundarni i tercijarni nivo zdravstvene zaštite preuzimaju obavezu organizovanja i sprovođenja vakcinacije stanovništva.

Opširnije...
 
Odlikovanje za dr Snežanu Arsenijević
17. februar 2021. (sreda)

Povodom Dana državnosti Republike Srbije, predsednik Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u čast sećanja na Sretnje koje je u istoriji zabeležilo datume kojima se stvarala moderna srpska država. Zlatna medalja za zasluge dodeljena je dr Snežani Arsenijević, infektologu Opšte bolnice Valjevo, za izuzetan doprinos u sprovođenju aktivnosti u sprečavanju širenja bolesti Kovid-19. Važan datum u istorijskom, kulturnom i duhovnom smislu, prilika je da se i junaci našeg doba ovenčaju najvišim državnim priznanjima. Ukazom predsednika Republike Srbije odlikovano je 164 pojedinca, ustanova i udruženja.

Opširnije...
 
Održana Skupština Sindikata zdravstva i socijalne zaštite
08. februar 2021. (ponedeljak)

Na redovnoj izbornoj godišnjoj Skupštini Sundikata zdravstva i socijalne zaštite za Kolubarski okrug, održanoj u Sali Edukativnog centra Opšte bolnice Valjevo, poverenje je ponovo ukazano Miloradu Živanoviću. Živanović će nastaviti sindikalne aktivnosti i dalje kao predsednik Okružnog odbora Sindikata zdravstva i socijalne zaštite za Kolubarski okrug, a u svom izlaganju je posebno istakao rad sindikata kao savremene tekovine svakog pojedinca u radnom odnosu. Takođe, Živanović se posebno osvrnuo na zalaganje, da se u rad sindikata uključuju što mlađi ljudi, jer su oni pokretačka snaga, a članstvo svakako očekuje smena generacija zbog prirodnog odliva ljudstva u zaslužene penzije.

Opširnije...
 


Strana 3 od 107

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

2. april 2021.
Obaveštenje za zaposlene povodom nastupajućih praznika - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC