Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Svetski dan borbe protiv raka
03. februar 2021. (sreda)

U Opštoj bolnici Valjevo je tokom 2020. godine zabeleženo 751 novootkrivenih maligniteta najrazličitijih lokalizacija, prema podacima, Odeljenja socijalne medicine, zdravstvene statistike, planiranja i informatike. Prikaz novootkrivenih maligniteta u Opštoj bolnici Valjevo za period 2020. godine, ne prikazuje najrealniju sliku i podaci nisu reprezentativni jer je čitava protekla godina bila podređena lečenju obolelih od Kovida-19, a ne preventivnim i skrining pregledima kako je to ranije uspešno rađeno. Analiza je urađena na osnovu prikupljenih prijava maligne bolesti od strane Službe patologije sa patohistologijom, dok se pacijenti koji se kod nas leče, a dijagnostikovani su u tercijarnim ustanovama ne nalaze u statistici. Takođe, može se očekivati da statistički podaci prikažu skok obolelih u ovoj godini jer će više ljudi dolaziti u narednom periodu sa poboljšanjem epidemiološke situacije i vraćanjem službi Opšte bolnice u redovan režim rada.

Opširnije...
 
Paketići za mališane na lečenju
28. januar 2021. (četvrtak)

U Opštoj bolnici Valjevo na Odseku dečije hirurgije i Odeljenju pedijatrije, u danu posvećenom Svetom Savi boravilo je petnaest mališana na lečenju. Kako bi im bolničke dane malo razveselili, Svetosavska omladinska zajednica je obradovala mališane. Dan Svetog Save 27. Januar, posebno su posvetili deci koja su na bolničkom lečenju, pa su 15 mališana obradovali paketićima i knjigom o životu Svetog Save. Đakon Mija Bojinović duhovnik Svetosavske omladinske zajednice, koja okuplja ljude iz šire društvene zajednice na putu Svetosavlja u zajedničkim idejama prosvetiteljstva i humanitarnog rada, podsetio je na hrišćanske vrednosti vere, posebno za decu koja danas nisu u svom porodičnom okruženju i školi.

Opširnije...
 
Ortopedi savetuju oprez
26. januar 2021. (utorak)

U skladu sa vremenskim prilikama koje donose sneg i led, znatno je povećan i obim posla u Službi ortopedije i traumatologije Opšte bolnice Valjevo. Iako je zbog starosne strukture stanovništva, tokom cele godine Odeljenje i ambulanta ortopedije Opšte bolnice Valjevo, rade punim kapacitetima, tokom zimskih meseci ima i dodatnih ortopedsko-traumatoloških pacijenata, a od toga je svaka treća osoba koja je zbrinuta u ortopedskoj ambulanti bila sa nekom traumatološkom povredom.

Opširnije...
 
Bolnica uz Kovid i za sve ostale pacijente
08. januar 2021. (petak)

Iako broj novozaraženih korona virusom beleži pad, i dalje su bolnički kapaciteti podređeni zbrinjavanju težih slučajeva Kovid pozitivnih pacijenata i broj hospitalizovanih se prosečno kreće oko 120, dok mehaničku ventilaciju iziskuje petnaestak pacijenata u proseku. Ono što je značajno jeste da se smanjuje broj medicinskog osoblja koje je bilo pozitivno ili bolesno pa se lagano vraćaju svojim radnim zadacima, dok oni koji su imali teže kliničke slike ostaju na bolovanju do potpunog oporavka.

Opširnije...
 
Rotary klub Valjevo nastavio donaciju
06. januar 2021. (sreda)

Predstavnici Rotary kluba Valjevo, posetili su Opštu bolnicu Valjevo, i isporučili još osam uređaja za prečišćavanje vazduha Odeljenju pedijatrije Opšte bolnice Valjevo. Ispred Rotary kluba Valjevo Aleksandar Đukić je naveo da se Rotary klub bavi se pre svega humanitarnim radom, odnosno pomoći lokalnoj zajednici u kojoj Rotariajnci, žive i rade. U Opštoj bolnici Valjevo već dugi niz godina su uvek sa ciljem da pomognu u poboljšanju uslova.

Opširnije...
 
Značajna donacija HK “Krušik”
05. januar 2021. (utorak)

U cilju suzbijanja epidemije zarazne bolesti COVID-19, generalni direktor HK “Krušik”, Vladan Lukić, odlučio je da pruži doprinos zalaganjima medicinara, tako što je opredelio značajna sredstva za pomoć Opštoj bolnici Valjevo. Za potrebe suzbijanja epidemije zarazne bolesti COVID-19, Opšta bolnica Valjevo je od HK “Krušik”, dobila sredstva u iznosu od milion dinara.

Opširnije...
 
Bebe se rađaju uprkos svemu
30. decembar 2020. (sreda)

Godina za nama po mnogo čemu specifična i zahtevna u smislu organizacije rada donela je brojne izazove i izmene u funkcionisanju čitavog zdravstvenog sistema pa i Službe ginekologije i akušerstva, Opšte bolnice Valjevo. U okviru službe neprestano radi porodilište u kome na svet stižu bebe iz svih opština Kolubarskog okruga. Ove godine iz 1192 porođaja u valjevskom porodilištu rođeno je ukupno 1208 beba.

Opširnije...
 
Opšta bolnica Valjevo dobila sanitetsko vozilo
24. decembar 2020. (četvrtak)

U Opštu bolnicu Valjevo dopremljen je sanitet koji je donacija Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja. Ova podrška kapacitetima valjevske bolnice, najveće regionalne zdravstvene ustanove, još jedna je značajna donacija u borbi protiv bolesti Kovid-19.

Opširnije...
 
Deset godina rada angiosale u Opštoj bolnici Valjevo
22. decembar 2020. (utorak)

Baš na prvi veliki jubilej, deset godina od početka rada valjevske angiosale, sticajem okolnosti, stigla je nova cev koja će biti zamenjena i stara angiosala će nakon pauze od kraja novembra ponovo moći da zbrinjava pacijente, dok se čeka završetak nabavke, ranije najavljene, nove angiosale. Za deset godina rada, rezultati tima interventne kardiologije valjevske bolnice, više su nego za ponos svima. Spašeno je na hiljade života, ali se iškolovao i kvalitetan kadar kroz kontinuiranu edukaciju i usvajanje novih metoda rada.

Opširnije...
 
Osmi rođendan Centra za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo
14. decembar 2020. (ponedeljak)

Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo, radno slavi svoj 8. rođendan, 14. decembra, kada je na ovaj dan 2012. počela sa radom laboratorija tada najmlađeg centra u sistemu državne zdravstvene zaštite. Ove godine prve bebe nastale ovom centru postale su đaci prvaci. Svoj osmi rodjendan centar za vantelesnu oplodnu Opšte bolnice Valjevo, slavi zajedno sa 456 do sada rođenih beba, širom zemlje, regiona, ali i dalekih destinacija.

Opširnije...
 


Strana 4 od 107

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

2. april 2021.
Obaveštenje za zaposlene povodom nastupajućih praznika - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC