Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Rotary klub Valjevo podržao najosetljivije
08. decembar 2020. (utorak)

Predsednik Rotary kluba Valjevo, Aleksandar Đukić, ispred Rotary kluba Valjevo, uručio je 16 uređaja za prečišćavanje vazduha odseku Neonatologije Opšte bolnice Valjevo. Đukić je naveo da se Rotary klub bavi se pre svega humanitarnim radom, odnosno pomoći lokalnoj zajednici u kojoj Rotariajnci, žive i rade. U Opštoj bolnici Valjevo već dugi niz godina su uvek sa ciljem da pomognu u poboljšanju uslova. U ovom trenutku kada se Valjevo suočava sa dva veoma teška i ozbiljna problema, Rotarijanci podržavaju najosetljivije stanovništvo i skreću pažnju na ozdbiljnu problematiku svih nas.

Opširnije...
 
Puna je bolnica onih koji negiraju koronu
08. decembar 2020. (utorak)

Punih devet meseci, od kako je u Srbiji proglašena epidemija korona virusa, u Kovid režimu radi Valjevka Branka Matić (47), medicinska sestra na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice. Sa 26 godina staža, od čega poslednju deceniju i po na Infektivnom odeljenju, Branka kaže da joj je rad „na prvoj liniji fronta“, sa pacijentima sa ozbiljnom kliničkom slikom bolesti COVID-19, najveći izazov u karijeri.

Opširnije...
 
Značajan dijagnostički uređaj poklon Ambasade SAD
17. novembar 2020. (utorak)

Ambasada SAD, u želji da pomogne Opštoj bolnici Valjevo, u teškom trenutku, tokom vanredne situacije, ponudila je značajnu pomoć u vidu sredstava za nabavku najpotrebnije opreme. Zahvaljujući uspešnoj komunikaciji uprave OB Valjevo sa Kancelarijom za saradnju u oblasti odbrane, Američke Ambasade, nabavljen je novi ultrazvučni aparat za potrebe Opšte bolnice Valjevo.

Opširnije...
 
“Novi početak za nove bebe”
17. novembar 2020. (utorak)

U nekim prošlim vremenima, iz valjevskog porodilišta izlazilo je i preko 2000 beba godišnje. Poslednju deceniju iz godine u godinu ta brojka se kreće između 1100 do 1300 porođaja godišnje. Nizom kampanja za podsticaj nataliteta, ali i stvaranja boljih uslova u porodilištu, u godini pandemije do sada broj beba prelazi 1100 tako da život uvek nalazi način za lepe darove. Prošle nedelje u valjevsko porodilište je stigla donacija novih posteljina za bebe.

Opširnije...
 
Zaštitnici medicinara Vrači sv. Kozma i Damjan
14. novembar 2020. (subota)

Slava Srpskog lekarskog društva, svih lekara i bolničke crkve, Sv. Vrači Kozma i Damjan, ove godine biće obeleženi su u subotu 14.11.2020. godine. Zbog aktuelne epidemiološke situacije, ove godine, obeležavanje slave Sv. Vrači Kozma i Damjan, sveli smo na liturgijski deo u bolničkoj crkvi, bez okupljanja i svečanosti kako je ranijih godina bilo upriličeno povodom ovog praznika.

Opširnije...
 
Međunarodni dan borbe protiv dijabetesa u pandemiji
13. novembar 2020. (petak)

U kalendaru zdravlja 14. novembar posvećen je na međunarodnom nivou priči o borbi protiv dijabetesa. Ono što se razlikuje od svih ranijih godina od kada se aktivno obeležava dan posvećen borbi protiv šećerne bolesti jeste pandemija Kovid 19, u kojoj su endokrinolozi pred posebnim izazovima lečenja pacijenata sa dijabetesom.

Opširnije...
 
Opšta bolnica maksimalno angažovana za sve pacijente
04. novembar 2020. (sreda)

V. d. direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić, gostujući u jutarnjem programu TV Valejvo plus, naveo je da je trenutna epidemiološka situacija prilično nestabilna i tom prilikom uputio apel svima da se strogo pridržavaju preporučenih i obaveznih mera za suzbijanje virusa Kovid-19.

Opširnije...
 
Skrining dojki čuva živote
30. oktobar 2020. (petak)

U Oktobar je mesec borbe protiv karcinoma dojke i lekari apeluju na žensku populaciju da se odaziva skrining pozivima kako bi kod potpuno zdravih žena na vreme uočili eventualne promene koje mogu ukazivati na razvoj karcinoma. U mеdicini mаmоgrаfiја prеdstаvljа tакоzvаni zlаtni stаndаrd zа pоstаvljаnjе diјаgnоzе rака dојке. I оvоm priliкоm pоdsеćаmо žеnе živоtnе dоbi оd 50 dо 69 gоdinа nа vаžnоst mаmоgrаfsкоg prеglеdа којi је pоtrеbnо оbаviti јеdnоm u dvе gоdinе.

Opširnije...
 
Dan posvećen borbi protiv moždanog udara
30. oktobar 2020. (petak)

Prateći kalendar SZO, 29. oktobar je posvećen borbi protiv moždanog udara. Od početka godine na Odeljenu neurologija Opšte bolnice Valjevo od moždanog udara lečeno je 360 pacijenata. Neurolog valjevske bolnice, prim. dr Mihailo Mirković navodi da je moždani udar kao ozbiljno oboljenje prvi uzrok invaliditeta u starijoj popilaciji. Poslednjih godina se primenjuju i nove metode lečenja, a na Odeljenju neurologije Opšte bolnice Valjevo primenjuje se dijagnostika i lečenje pacijenata po evropskim standardima. Zahvaljujući i prethodnoj i sadašnjoj upravi ustanove, koja je imala razumevanja za potrebe, od 2007. godine funkcioniše dobar informacioni sistem, zatim magnetna rezonanca i skeneri koji neurolozima itekako pomažu u pružanju pomoći i lečenju neuroloških oboljenja. Postoje dobri uslovi da se vrši dijagnostika moždanog udara po takozvanim imidžing metodama gde se jasno vidi kako izgleda mozak i koja regija je zahvaćena moždanim udarom.

Opširnije...
 
Bajkoviti protagonist “Abro festa” u doba korone
21. oktobar 2020. (sreda)

Dr sci med. Mira Vuković kao rukovodilac Edukativnog centra ozbiljno se bavi naukom i pomaže svakome ko takođe ima takva interesovanja, u doba korone i uz sve mere koje su preporučene za očuvanje zdravlja i života, nalazi načina da svoje raskošne talente i znanja podeli u ovo doba takozvane nove normalnosti, kada nam je svakodnevno funkcionisanje bitno izmenjeno.

Opširnije...
 


Strana 5 od 107

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

2. april 2021.
Obaveštenje za zaposlene povodom nastupajućih praznika - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC