Prev Next

ZC Valjevo

Valjevska bolnica

Regionalna opšta bolnica Valjevo je savremena medicinska ustanova, koja radi u sastavu Zdravstvenog centra Valjevo i pruža usluge građanima Kolubarskog okruga sa oko 200.000 stanovnika...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Dijagnostika

U Bolnici Valjevo se pruža najveći broj dijagnostičkih usluga, opremljena je magnetnom rezonancom od 1,5 Tesla, multislajsnim skenerom, digitalnim rentgenima, kolor-dopler ultrazvučnim aparatima...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Hirurgija

Valjevska bolnica ima osam operacionih sala u Operacionom bloku, dve hirurške sale za hitna stanja u Urgentnom centru i jednu salu za „carske rezove“ na Odeljenju ginekologije i akušerstva....

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Projekti

U okviru projekta Ministarstva zdravlja "Razvoj zdravstva Srbije", finansiranog kreditom Svetske banke završena je, samodoprinosom građana Valjeva započeta, izgradnja objekta od 4000kvm...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Edukacije

Isproban recept razvoja jedne ustanove svakako je timski rad i stalna edukacija. Edukativni centar raspolaže bibliotekom, računarskim i internet-centrom i tehnički opremljenom salom...

 

Detaljnije

ZC Valjevo

Istorijat

Daleke 1867. godine tadašnji okružni fizikus (lekar) i viđeni građani odlučili su da posle više pokušaja oforme bolnicu. Uz podršku Ministarstva unutrašnjih dela Kneževine Srbije i okružnog Načelstva...

 

Detaljnije

ZC
Informacije za korisnike
Osnovne informacije, saveti...

ZC
Zdravstvenik
Preuzmite najnoviji broj časopisa Zdravstvenog centra Valjevo

ZC
Pitanja građana
Postavite pitanje putem online formulara...

VESTI

Kontinuirana medicinska edukacija
18. maj 2023. (četvrtak)

U Edukativnom centru Opšte bolnice Valjevo je održan akreditovan stručni sastanak sa temom „Invazivne gljivične infekcije“. Na predavanju su govorile prof. dr Ana Vidović, Klinika za hematologiju, iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, sa temom „ Invazivne gljivične infekcije kod hematoloških pacijenata“. Drugi predavač je bila, prim mr. sci. med. dr Snežana Jovanović, Služba za medicinsku mikrobiologiju, takođe iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije. Šef odseka Hematologije Opšte bolnice Valjevo, dr Miroslava Plećić je uz odobrenje i prisustvo izlečene pacijentkinje S.J.(42), podsetila na veoma zanimljiv slučaj u kliničkoj praksi od pre dve decenije kada je pacijentkinja nakon indukcione terapije akutne mijeloidne leukemije, počela da febricira nekontrolisano i pored sve raspoložive terapije.

Opširnije...
 
Deseti pneumoftiziološki simpozijum
16. maj 2023. (utorak)

Na Divčibarama je održan 10. jubilarni simpozijum pneumoftiziološke službe OB Valjevo. Na tom stručnom susretu su se okupili stručnjaci iz cele Srbije i regiona, a na predavanjima se govorilo o aktuelnim temama iz ove oblasti medicine. Ovogodišnji stručni skup posvećen je temama „Akutne i hronične respiratorne insuficijencije(ARI, HRI)“. Zahvaljujući širokom spektru usluga, u Bolnici Valjevo dijagnostiku i lečenje traže i građani van područja Kolubarskog okruga. Praćenje novih trendova, stručno usavršavanje kadra, usvajanje novih djagnostičkih, terapijskih i savremenih metoda uslov su razvoja svake savremene medicinske ustanove, pa i Bolnice Valjevo, naveo je prilikom pozdravnog govora na otvaranju simpozijuma, zamenik v.d. direktora Opšte bolnice Valjevo, dr Vladimir Pantelić.

Opširnije...
 
Slava i Dan sestrinstva u OB Valjevo
12. maj 2023. (petak)

Datum rođenja Florens Najntingejl 12. Maj, obeležava se kao Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara u čast sećanja na rodonačelnicu profesije medicinskih sestara. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana medicinskih sestara je „Naše medicinske sestre, naša budućnost“, a sve je naravno podređeno zdravlju i blagostanju ljudi. U prisustvu zvanica, kolega, predstavnika Grada, direktora institucija, sestrinstvo Opšte bolnice Valjevo je obeležilo ovaj svečani dan.

Opširnije...
 
Dan sestrinstva
09. maj 2023. (utorak)

U petak 12. maja 2023. godine, Opšta bolnica Valjevo i Infektivno odeljenje, koje je ove godine domaćin, svečano će obeležiti Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilija Ostroškog.

Opširnije...
 
Deseti simpozijum pneumoftiziološke službe OB Valjevo
09. maj 2023. (utorak)

U petak 12. maja 2023. godine, sa početkom u 12 časova, u hotelu „Divčibare“ na Divčibarama će biti održan 10. jubilarni simpozijum pneumoftiziološke službe OB Valjevo. Na tom stručnom susretu će se okupiti stručnjaci iz cele Srbije i regiona, a na predavanjima će se govoriti o aktuelnim temama iz ove oblasti medicine. Ovogodišnji stručni skup posvećen je temi „Akutne respiratorne insuficijencije(ARI)“. Ovo je akreditovan program od strane Zdravstvenog saveta Srbije sa po 6KME bodova za slušaoce i 12 KME bodova za predavače.

Opširnije...
 
Kontinuirana edukacija
08. maj 2023. (ponedeljak)

U Edukativnom centru Opšte bolnice Valjevo, u utorak 16. maja 2023. godine, sa početkom u 13 časova, biće održan akreditovan stručni sastanak sa temom „Invazivne gljivične infekcije“. Na predavanju će govoriti prof. dr Ana Vidović, Klinika za hematologiju, iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, sa temom „Invazivne gljivične infekcije kod hematoloških pacijenata“.

Opširnije...
 
Svaka donacija je značajna
08. maj 2023. (ponedeljak)

Primer donatorstva je i humani gest preduzeća „YUTEHNA“ iz Valjeva jer su ličnom inicijativom želeli da pomognu valjevskoj bolnici pa su donirali sav materijal i sanitarije za opremanje jednog kupatila na odseku konzervativne ginekologije.

Opširnije...
 
Međunarodni dan babica
05. maj 2023. (petak)

Međunarodni dan babica 5. maj, je uvek za ovu profesiju radan. Uz najradosniji plač novorođenčadi, i ove godine, babice Opšte bolnice Valjevo, dočekale su dan koji je posvećen njihovoj struci.

Opširnije...
 
Prve ergometrije
25. april 2023. (utorak)

Nakon višegodišnje pauze, danas su prvi pacijenti imali priliku da urade ergometriju, popularno nazvanu „test opterećenja srca“, zahvaljujući vrednoj donaciji nove kardiološke opreme od strane donatora „Lirafarma“. Ergometrija je neinvazivna dijagnostika kojom se utvrđuje uticaj fizičkog opterećenja na srčani rad i jasan je pokazatelj ukoliko postoji sumnja na neku kardiovaskularnu problematiku kao što su suženje krvnih sudova, premećaji srčanog ritma, skrivene znakove popuštanja rada srčanog mišića i druga kardiovaskularna oboljenja.

Opširnije...
 
Vredna oprema za neinvazivnu kardiološku dijagnostiku
21. april 2023. (petak)

Jako bitan trenutak za Opštu bolnicu Valjevo i valjevsku kardiologiju u vidu značajne donacije pet dijagnostičkih uređaja vrednosti oko 150 hiljada evra, značajno će unaprediti dijagnostikovanje i lečenje svih kardiovaskularnih pacijenata grada Valjeva i Kolubarskog okruga. V. d. direktora Opšte bolnice Valjevo, dr sci. med. Marija Mirković navela je da u prethodne tri decenije ne pamti značajniju donaciju za Službu za unutrašnje bolesti.

Opširnije...
 


Strana 1 od 109

Sačuvajte živote, operite svoje ruke!

 

COVID-19: Prеpоruке zа оpštu pоpulаciјu i оsеtljivе grupе stаnоvništvа

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 1 - preuzmite PDF

Preporuke za osetljive grupe stanovništva 2 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 1 - preuzmite PDF

Novi korona virus: Kako da se zaštitite 2 - preuzmitePDF

Novi korona virus: Preporuke za decu - preuzmite PDFEdukativni materijal o dojenju

Vodič za majke koje doje - PDF

Saveti za dojenje - PDF

Najčešći problemi u vezi sa dojenjem - PDF


Obaveštenja za zaposlene

9. maj 2023.
U petak 12. maja 2023. godine, Opšta bolnica Valjevo i Infektivno odeljenje, koje je ove godine domaćin, svečano će obeležiti Dan sestrinstva i slavu Sv. Vasilija Ostroškog. - (opširnije)

8. februar 2023.
Obavestenje o primeni Zakona o zastiti stanovnistva od izlozenosti duvanskom dimu - (preuzmite PDF)


ZC Valjevo

Edukativni centar

26. mart 2020.
"Porodica u vrtlogu droge - vodič za zdravstvene radnike"
detaljnije

20. mart 2020.
"Specifičnosti komunikacije u palijativnoj nezi"
detaljnije
ZC

ZC

ZC


ZC